Så blir Umeå bäst på spelutveckling och digitala upplevelser

Friday, June 4

Young woman pointing at the camera in front of a gaming screen
Umeå har vad som krävs för att skapa dataspel och digitala upplevelser i världsklass.

Följ med när branschexperten Stefan Lampinen berättar hur Umeå kan dra nytta av de globala trenderna och lyssna till en efterföljande tankesmedja med profiler från branscherna.

Syftet med eventet är att blicka framåt och uppåt. Vi vill bidra med energi in i den uppåtgående trenden för Umeås spel- och digitala upplevelseindustri och bjuda in fler att delta i samtalet.

Talare:

Stefan Lampinen, Managing Director & Founder, Game Advisor Ltd

JohannaBjörklund, Co-founder, CTO, CodeMill

Peter Juneblad, Näringslivschef, Umeå kommun

Mattias Wiking, CEO, Truborilla

Daniel Lagergren, Producer & Manager, Paradox

Om Stefan Lampinen

Grundare av Game Advisor Ltd, ett brittiskt företag som specialiserat sig på skräddarsydd rådgivning och affärsutveckling.

Han anses av många vara en av grundarna till Sveriges framgångsrika spelindustri globalt och har haft ledande roller på EA, Nokia, Microsoft och Warner Bros.

Han satt också i ledningsråd på Mojang / Minecraft och är medgrundare till Svenska handelsföreningen för spel samt ordförande för Svenska videoförbundet 2013-2015. Han fick Lifetime Achievement Awards från den nordiska spelindustrin 2008.

Stefan använder sin kunskap genom att ge råd inom marknadsinträdesplaner, strategi, publicerings- och distributionsmodeller.

Place

Organizer